OM MEG

Hei, dette er meg.

Hvem er jeg? Jo, jeg er først og fremst kone, mamma, og matmor. Jeg har to barn, to hunder, fire høner og en hane. Jeg bor på landet i et koselig lite hus med jorder og skog rundt. Jeg elsker fred og ro, trenger mye alenetid, og trives best dersom jeg får utløp for mine kreative egenskaper.

For jeg er kreativ. Jeg elsker å fotografere, filme, lage kortfilmer og skrive.

Alt dette får jeg utløp for på jobben. Jeg er veldig heldig. Men når man lever av å drive med hobbyene sine, blir det gjerne til at man ønsker å holde på med noe annet i fritiden. Derfor slettet jeg min tidligere fotograf-facebookprofil og hele nettsiden min.

Men jeg kom tilbake. Jeg har så mye på hjertet. Jeg har erfaring med traumer, jeg har vokst opp i en sekt, jeg har fått diagnose etter diagnose, og jeg har møtt veggen. Etter å ha vært syk i mange år, har jeg tilegnet meg mye kunnskap og erfaringer, -og det er dette jeg føler for å dele med omverdenen.

For er det virkelig slik at en med ADHD bare må leve med det og bli medisinert for å takle hverdagen? Kan en med PTSD håndtere traumer og engstelse på en enklere måte? Hva gjør en med HSP (HøySensitiv Person)  for å takle livet med sin sensitivitet? Er det slik at man ikke kan bli symptomfri fra FM (fibromyalgi), og hva er egentlig veien ut av utmattelsessyndromet ME? Hva er symptomene på IBS (irritabel tarmsyndrom) og LGS (lekk tarm syndrom), og hva kan man gjøre med det?

Jeg vet mye, men det jeg vet er basert på kunnskap jeg har tilegnet meg ved å lese, og ved all dyrkjøpt erfaring med egne plager. Jeg er ingen lege, ingen ekspert, ingen høyt utdannet psykolog. Men jeg er en jente som har kjent på livet og hva som fungerer eller ikke fungerer. I mange tilfeller tror jeg dette er mer verdifullt enn den kunnskapen en med høy utdannelse sitter på. For hva er vel all lærdom uten egen erfaring med det?

En litt annerledes fotoblogg

Det kan hende jeg skriver om alt dette, men samtidig ønsker jeg at nettsiden min skal være en fotoblogg. For det å fotografere kan være terapi i seg selv. Med en blogg der jeg skriver om forskjellige temaer, vil jeg bli utfordret på det å formidle et budskap i et bilde. Ikke min sterke side. Jeg trenger også trening i å skrive kortfattet og raskt. Jeg kunne gjerne skrevet en hel bok, og utbrodert alt med lange, snirklede setninger, men tiden er ikke inne for det helt ennå. 🙂

Jeg har også lyst til å dele endel av min fotokunnskap med dere. Hva er «lang lukkertid» og «stor brennvidde»? Hvorfor er det en fordel å ha speilrefleks? Hvordan kan hvite overflater påvirke det du fotograferer?

Eller kanskje du trenger hjelp med wordpress?

Som du skjønner kan det bli litt fugl og fisk her på siden min. 🙂 Det var nettopp derfor jeg slettet den forrige nettsiden min, -jeg hadde ikke noe bestemt tematikk å gå etter. Men jeg har omsider omfavnet  realiteten om meg selv: jeg er en litt kaotisk person med mange interesser. Så hvorfor ikke bare få det ut?

Men gjerne med foto som hovedgreia.

Jeg ønsker deg velkommen til min nettside og blogg, og håper at du finner noe av nytte her. 🙂